Logo GadgetGear.nl
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Samsung en Tesla gaan SmartThings koppelen, maar anders dan je denkt

Na Hyundai / Kia, gaat ook Tesla koppelen met Samsung SmartThings, maar op een andere manier dan je misschien denkt. De samenwerking is namelijk niet met de autotak, maar met Tesla Energy. De tak die verantwoordelijk is voor producten als de Tesla Power Wall thuisbatterij.

Via de SmartThings koppeling zal het mogelijk zijn om de stroomstatus van jouw woning in kaart te brengen en applicaties hier slim op te laten schakelen. Je kunt daarbij data uit de Tesla PowerWall halen, maar ook de Wall Connector aansturen die de auto laadt of de Solar omvormer van jouw zonnepanelen.

Eén reactie

  1. Dit is eigenlijk juist een meer waarschijnlijke toepassing dan met de auto’s. Dat ze in de auto-smart-mediatainment stapten was eigenlijk vooral nieuw. Zaken als thuisbatterijen is juist al up Smartthings’ alley.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.