Logo GadgetGear.nl
IONIQ 5
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Samsung en Hyundai Motor Group (o.a. Kia) gaan SmartThings integreren

Samsung heeft een deal gesloten met Hyundai om in zowel Hyundai als Kia wagens integratie aan te bieden voor SmartThings. Met deze samenwerking proberen de Koreaanse bedrijven een vuist te maken richting de extreem snel opkomende Chinese auto-industrie, terwijl het Samsung ook helpt om meer onderscheid te maken ten opzichte van Chinese smartphonemakers.

Door wagens van Hyundai en Kia met SmartTings te verbinden, kan er een diepere connectie worden gemaakt tussen de wagen en het smart home. Dit kan bijvoorbeeld helpen wanneer je een flexibel energiecontract hebt. Zo weet de wagen wanneer deze stroom uit het net mag onttrekken, maar ook wanneer de wasmachine tijdens de duurdere uren stroom van de batterij van de auto mag gebruiken om de kosten te drukken. Bovendien kan het huis beter reageren op aankomst van de bestuurder. Denk aan het verlichten van de oprijlaan of parkeerplak bij huis.

Naar verwachting zullen de automerken deze functies vooral op nieuwe modellen presenteren in de hoop dat mensen sneller zullen overstappen op een nieuwe Kia of Hyundai. De verwachting is dat Ioniq en Genesis Motor, ook merken van Hyundai, de integratie ook aan boord zullen krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.