Logo GadgetGear.nl
Videoland op Reis
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Videoland op reis, nog steeds onbetrouwbaar

GadgetGear.nl gaat naar India en neemt mee, onder andere de nodige downloads op streamingdiensten. Want 1MB hier kost bij Odido al snel 5 euri’s, dus één keer een tikTok dansje kijken en er kan een bord in de tuin.

Ik ben het reizen met grote streamers als Netflix en HBO wel gewend. Downloaden vooraf en lekker kijken op bestemming is geen enkel probleem. Net als streamen in de meeste landen. Videoland biedt deze optie ook, maar het lijkt erop dat de ontwikkelaars van Videoland toch weinig tijd hebben gestoken in het zelf testen van de app wanneer je op reis bent.

Zonder internet, zijn de downloads niet altijd direct zichtbaar. Als je vanuit het hoofdscherm eerst op ‘zoeken’ klikt en daarna op ‘downloads’, komen deze wel in beeld. Ga je direct naar downloads, blijft het scherm dus leeg.

Toen ik even via een airport wifi een paar minuten online kom om wat gegevens op te halen bij de paspoortcontrole, was er nog niks aan de hand, maar Videoland wist dat er even internet was, Hierna bleef de app iedere keer hangen op het laadscherm tot ik de telefoon terug in vliegtuigmodus plaatste. Op dat moment kon ik weer bij mijn downloads.

De downloads waren vanaf het moment dat ik ze in Nederland op mijn telefoon zette, een maand houdbaar. Iedere keer dat je een download gaat kijken, heb je nog 48 uur om deze af te kijken. Daarna verlopen ze. Helemaal prima. Na vier dagen in India, zijn echter ineens alle video’s verlopen en kan ik helemaal niets van mijn downloads meer zien. De optie om de licentie te vernieuwen werkt ook niet. Ik zit immers al in het buitenland en daar mag je geen licentie om content te kijken aanvragen. En dan blijf je halverwege de zevende aflevering van sleepers toch ineens in je serie hangen. Met andere woorden, RTL Videoland levert meer drama dan GTST.

Gelukkig heb ik voor de reis ook nog series en films op de grote Amerikanen gedownload. Bovendien werken de meesten hier ook voor live streaming, dus kan ik gewoon mijn Indiase SIM gebruiken.

2 reacties

  1. Kan me voorstellen dat dit vervelend is. Begrijpelijk dat Videoland niet buiten de EER-landen werkt, maar dat downloads ophouden te werken is vreemd. Maar dat is dus het vervelende met DRM. Het werkt uiteindelijk nooit ideaal. En weet je hoe je deze problemen allemaal niet hebt??? Arrrgghhh!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.