Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review: Philips 65PUS8808/12 , de tv die alles kan voor een betaalbare prijs

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de Philips 65PUS8808/12 met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Ultra dunne randen
  • Google TV interface
  • Meeslepende Ambilight
  • Uitstekende beeldkwaliteit
  • Goed ingebouwd geluid

THE BAD

  • Grote verpakking
  • Geen backlight afstandsbediening
  • Beperkt aantal HDMI 2.1-poorten

Philips wil met hun ‘The One’ tv-lijn een optie bieden voor iedereen die een moderne tv wenst, maar geen interesse of tijd heeft om zich in allerlei technische specs te verdiepen. Wij mochten hem testen.

Uitpakken

Het eerste wat opvalt, is het gigantische formaat van de doos en dus de inhoud. Dit is de eerste tv die we met twee mensen moeten uitpakken. Hij is gewoon te groot om in je eentje van al het karton en plastic te ontdoen. In de doos zit ook een voet die je zelf moet monteren. Wij monteren de tv op een ‘Ultra Thin’ steun van Vogels omdat we deze al aan de muur hebben hangen. De mooie voet leggen we in de opslag. Het is overigens een fraaie voet en de roteerfunctie is een fijne extra functie. De verpakking het huis uit krijgen blijkt een hele klus. Houd hier rekening mee.

Design

Aan de muur valt het formaat mee. Natuurlijk blijft 65 inch groot, maar doordat de randen aan de zijkanten en bovenkant ultra dun zijn, oogt de tv aan de muur minder kolossaal. Eenmaal in gebruik is de grootte werkelijk heerlijk, maar daarover verderop meer.

Interface

De TV draait op Google TV en dus niet meer op Android TV. Google heeft dit onlangs veranderd. Het resultaat is een veelzijdige interface, maar je wordt ook continu verleid tot het adopteren van betaalde platforms en/of content. De interface voelt dus fris aan, reageert snel en biedt een breed scala aan apps en gepersonaliseerde aanbevelingen. De afstandsbediening is traditioneel maar functioneel. Helaas heeft de afstandsbediening geen backlight, wat in een donkere kamer echt wel handig zou zijn. Jammer dat daarop is bezuinigd. De TV ondersteunt Chromecast, maar geen Apple Airplay. Ambilight, typisch voor Philips, biedt een meeslepende kijkervaring. Hoewel de versie op dit model niet de meest geavanceerde is, past deze prima bij het ‘The One’ concept: value for money zonder je tekortgedaan te voelen.

Technologie

De nieuwe P5-processor verbetert de beeldkwaliteit aanzienlijk ten opzichte van de eerdere LCD-versie van ‘The One’-modellen die we gezien hebben. Eerlijk gezegd hebben we bijna het gevoel dat we naar een OLED-tv kijken. Het zwart is echt zwart en de kleuren ogen natuurlijk zonder overdreven te zijn. Het wit is ook wit, iets wat we bij eerdere modellen anders zagen. Qua beeldkwaliteit biedt deze televisie veel meer dan het ‘The One’-concept doet vermoeden. Dit is meer dan value for money. Wel hebben we een kleine hapering in het beeld gezien. Na het aan- en uitzetten was het beeld weer voortreffelijk, maar dat maakt ons wel een beetje zenuwachtig. Zijn er hardwareproblemen op komst of was het een software- of streamingfoutje? Na twee maanden is het bij die kleine hapering gebleven. De HDR-prestaties zijn ronduit goed. Ons model is ronduit perfect voor dit prijspunt. Een waar genot om naar te kijken. De tv heeft ondersteuning voor HDR10+ en Dolby Vision. Wij hebben een Sonos ARC aangesloten en het geluid is dan top. Maar eerlijk moet gezegd worden dat het geluid uit de ingebouwde speakers van deze tv ook goed is. Niet knetterend spectaculair, maar het stelt zeker niet teleur.

Conclusie

De TV is een solide keuze voor families, met handige features als Google TV en Ambilight, met een prijs die bij het formaat en de kwaliteit van het beeld past. Kortom, de Philips 55PUS8808/12 is een stijlvolle, functionele TV met weinig beperkingen, ideaal voor dagelijks gezinsgebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.