Logo GadgetGear.nl
Logo OpenAI
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Officieel gecertificeerd worden voor ChatGPT kan nu, maar niet door ChatGPT

Denk jij dat je echt goed bent in ChatGPT? Dan is een baantje als ‘prompt engineer’ natuurlijk fantastisch. Een slim Amsterdams bedrijfje maakt het nu mogelijk om met een certificaat naar jouw volgende werkgever te stappen.

Daar is namelijk ChatGPT Certified BV opgericht, keurig met een eigen .org domein om wat minder commercieel te lijken. Zoals het bedrijf zelf in de kleine lettertjes op de site al aangeeft, is het niet verbonden aan OpenAI, maar een zelfstandig toetsingsorgaan.

Opvallend is dat er niet alleen is nagedacht over de mogelijkheid om jezelf te certificeren als prompt engineer. Het is ook mogelijk om een certificaat te krijgen als ChatGPT ontwikkelaar.

In hoeverre dit een lange termijn strategie is, is onbekend. OpenIA is in december 2022 van start gegaan om het merkrecht op de naam ChatGPT te verwerven. Het is de vraag of deze organisatie bij toekenning van het merkrecht aan OpenAI, deze naam nog mag dragen.

Wil jij je aanmelden? Dat raden we je toch af. De broncode van de website laat namelijk zien dat deze rond 20 december 2022 voor het laatst security patches heeft gekregen voor een veelgebruikte plugin. We konden het niet laten om de volgende vraag aan ChatGPT te stellen:

WordPress Plugin ChatGPT Certified

We konden het niet laten om meteen de volgende privacyvraag over de website van ChatGPT Certified te stellen:

privacylek chatgptcertified

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.