Logo GadgetGear.nl
Amazon Logo
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

.nl vertrekt naar Amazon’s AWS

Vorig jaar besloot het Nederlandse SIDN voor de verdere ontwikkeling van haar domeinnaamregistratiesysteem een Joint Venture aan te gaan met en Canadese partij. Vandaag maakte de organisatie bekend de hosting van het platform in Europa te gaan doen, maar wel bij Amazon. Amazon valt weer onder de Amerikaanse CLOUD-Act wetgeving, waardoor gegevens van Nederlandse personen in theorie toegankelijk kunnen zijn voor Amerikaanse overheden.

De reden dat SIDN niet langer zelf de infrastructuur wil onderhouden voor het .nl domeinnaam is omdat het lastig is om aan voldoende ervaren personeel te komen, wat een kwetsbaarheid is. Bovendien valt er veel op personele en energiekosten te besparen wanneer er voor een cloud provider gekozen wordt.

Dat SIDN voor een Amerikaan kiest is volgends de organisatie omdat er geen volwaardig Europees alternatief voorhanden is. SIDN laat ook weten voornemens te zijn over te stappen naar een Europese partij wanneer die mogelijkheid zich voordoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.