Logo GadgetGear.nl
Philips 49B2U6900CH Monitor voorkant
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

MMD introduceert de enorme Philips 49B2U6900CH productiviteitsmonitor

Ik zit er nog steeds achter, de Philips Brilliance 499P9H uit 2020. Het eerste echt enorme productiviteitsmonster van Philips, waarop zo ongeveer 60% van mijn GadgetGear.nl content wordt geschreven en gemonteerd. Niet kapot te krijgen, maar toch is er weer een opvolger van het wonder (excuses voor mijn enthousiasme). Fabrikant MMD presenteert namelijk de Philips 49B2U6900CH die in februari in de schappen komt te liggen.

Ook nu betreft het weer een 49 inch monitor met ingebouwde smart KVM. Ja, papa zit op de ene helft te werken en dochter zit op de andere helft van het scherm te gamen. Okay, voor gamen zijn de prestaties niet geoptimaliseerd, maar gezellig kan het zeker worden op dit soort monitoren. En ja, je kunt die split screen modus ook gewoon gebruiken voor een andere computer, beveiligingssystemen, whatever.

Opnieuw krijg je ook die enorme 5120 x 1440 DQHD en hoewel MacBooks anno 2023 grafisch wat minder pixels kunnen verzetten dan in hun Intel-tijd, trekt mijn MacBook Air met M2 processor het prima om haarscherpe pixels op deze resolutie neer te zetten.

Philips 49B2U6900CH Monitor achterkant

Een welkome verbetering is in ieder geval wel de nieuwe autoframing webcam. Die is op mijn oude model net iets te statisch, waardoor ik in de praktijk gewoon een Logitech Brio bovenop de monitor heb staan. Leuk detail is dat de nieuwe webcam ook een busylight heeft. Jouw omgeving ziet daaraan dat je liever even niet wordt gestoord. En ja, er is een directe integratie met Microsoft Teams om dat lampje aan te sturen. Ook is de rand nu voorzien van een oorhaak om jouw headset aan op te hangen.

De Philips 49B2U6900CH blijft een curved monitor, wat ook echt een must is op deze breedte. Hij komt met verstelbare standaard, maar ook met VESA mount. Het scherm is DisplayHDR 400 gecertificeerd.

MMD gaat de Philips 49B2U6900CH in februari verkopen voor €1.249.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.