Logo GadgetGear.nl
Logitech Wave Keys
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Logitech gaat voor alle producten gerecyclede materialen gebruiken

Logitech gaat nog harder inzetten op een duurzame productstroom. Dit wil zeggen dat voor de productie van al haar producten gebruikt gemaakt moet worden van gerecyclede plastics en andere materialen die een tweede leven krijgen.

Dit betekent niet alleen dat de ontwerpprocessen bij Logitech zijn aangepast voor nieuwe producten, maar dat het merk ook voor bestaande producten terug naar de tekentafel is gegaan. Met name hergebruikt plastic heeft andere toleranties, waardoor je niet altijd van het een op het andere moment over kunt stappen.

“Door de CO2-voetafdruk in ons portfolio voor videovergaderen te verkleinen helpen we andere bedrijven met hun uitdagingen op het gebied van duurzaamheid”, vertelt Prakash Arunkundrum, Chief Operating Officer bij Logitech. “We ontwerpen en vervaardigen niet alleen onze nieuwe producten met gerecycled plastic en andere materialen met een lage koolstofuitstoot, maar we passen deze visie ook toe binnen ons huidige aanbod. Bovendien doen we dit zonder de prijzen van onze producten te verhogen of in te leveren op de kwaliteit en de performance die bedrijven van Logitech gewend zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.