Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Groei van het versleutelde (veilige) internet stagneert

Jaren geleden werd het al mogelijk om voor de veiligheid, de verbinding tussen websites en bezoekers te versleutelen met behulp van SSL. Het is een verplichting onder de AVG en ook belangrijk voor een goede positie binnen Google. Toch lijk het volledig veilig versleutelde web nog heel ver weg.

Google meld op basis van haar Chrome webbrowser dat inmiddels 95% van de websites wereldwijd gebruik maakt van deze veilige SSL verbindingen. Deze zijn te herkkennen aan het adres van de website of online app dat begint met https://. Firefox meld een heel ander getal en stelt al jaren dat het totaal aantal veilige sites slechts 80% van het web betreft. Bovendien meld een Amerikaanse burgerrechtenbeweging, die aan de voet van de SSL acceptatie stond, dat met name mobiele browsers te gemakkelijk onversleutelde verbindingen aangaan. Daar ligt dus nog een enorme klus voor de app bouwers aldus security.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.