Logo GadgetGear.nl
iPhone15 lineup
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Apple van plan NFC beschikbaar te stellen aan EU banken

Apple zou voornemens zijn om in Europa de toegang tot NFC in iOS toe te staan aan Europese banken. Daarmee zou Apple Pay als verplichting komen te vervallen en kunnen banken direct draadloze betalingen verrichten. Het zou zelfs de deur op een kier kunnen zetten voor Google Pay op iPhones.

De Europese Commissie heeft het aanbod van Apple bevestigt. De stap van Apple zou goed zijn voor de concurrentie op de markt voor mobiele betalingen. Het is alleen wel zo dat Apple de NFC functionaliteit begrenst tot de grenzen van de EU. Of dit de geografische grenzen of de grenzen van de Europees Economische Zone is nog niet duidelijk. Wanneer je naar de VS of naar Azië zou reizen, zou je daar dus geen gebruik meer kunnen maken van jouw bank app, wanneer je geen Apple Pay gebruikt. Apple zou het gebruik hiervan tien jaar lang garanderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.