Logo GadgetGear.nl
Xiaomi Redmi 13C
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Xiaomi knalt budgetvriendelijke Redmi 13C in de schappen

Groot voor weinig, dat lijkt de missie van de Xiaomi Redmi 13C. Deze nieuwe budget smartphone gaat, afhankelijk van de uitvoering, €149 (4GB+128GB) of €179 (8GB+256GB) kosten en komt dan toch nog met een flink 6,7 inch display.

Met het ontwerp van de dikke, rechte randen en de uitstekende camera’s is het geen verrassing welk merk de inspiratie voor de goedkope smartphone mag zijn. En ook deze ziet er gewoon lekker statig uit, dus dat doen ze goed bij Xiaomi. Voor het scherm hebben ze natuurlijk voor LCD technologie gekozen, maar wel een LCD paneeltje dat toch 90Hz kan draaien.

Achterop krijg je toch nog een dikke 50 megapixels op de main camera en 8 megapixels op de selfiecamera. De tweede camera achterop lijkt speciaal voor video-opnamen te zijn gereserveerd, wat natuurlijk wel heel nieuwsgierig maakt.

Het geheel wordt aangedreven door een MediaTEK Helio G85 chipset. Android is voorzien van Xiaomi’s MIUI 14 en opladen gaat met een 18 Watt snellader, voor hoever je dat eind 2023 nog snel mag noemen.

Hoelang je software- en beveiligingsupdates mag verwachten is in het persbericht niet bekend gemaakt, maar iets zegt ons dat je op dit prijskaartje niet al teveel mag verwachten van de duurzaamheid van het toestel. Updates uitbrengen kost immers veel geld voor Xiaomi en echt veel marge lijkt er niet te zijn op deze verkoopprijzen. De verkoper en distributeur moeten immers ook nog een boterham verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.