Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Verbod op WhatsApp, Telegram en Signal voor ambtenaren in Frankrijk

De Franse premier hakte er hard in afgelopen week. Ambtenaren in Frankrijk moeten als het aam haar ligt zo snel mogelijk van onveilige apps als WhatsApp (Meta – Amerikaans), Signal (Signal Messenger LLC – Amerikaans) en Telegram (Telegram Messenger LLP – Russisch) af.

Daarmee volgt de Franse premier het voorbeeld van Zwitserland, waar berichten apps die onder de Amerikaanse CLOUD-ACT wetgeving vallen (Signal en WhatsApp) in 2022 al werden verboden voor militairen. Daar mogen ze alleen nog het Zwitserse Threema gebruiken. In het geval van Frankrijk worden alleen nog de Franse alternatieven Tchap en Olvid toegestaan voor ambtenaren aldus Reuters.

Het verbod wordt op 8 december van kracht. Door de overstap op de Franse alternatieven, is het niet langer mogelijk voor de Amerikaanse overheid om de data van ministers te vorderen bij WhatsApp of Signal. Daar is die CLOUD-ACT wetgeving immers voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.