Logo GadgetGear.nl
Etseinri 8K HDMI kabel
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Etseinri 8K HDMI kabel (ET-8KHD4M)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Etseinri ET-8KHD4M met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Voldoet volledig aan HDMI 2.1b
  • Verschillende lengten beschikbaar
  • Nette pluggen

THE BAD

  • Extreem stugge, lastig te verwerken kabels

Het is zondag, een mooie dat om de kabels van mijn nieuwe cinemawall te gaan futureproofen, omdat ik er slechts één heb die HDML 2.1 aan kan en al wel meerdere HDMI 2.1 bronnen aan mijn Philips 806 Android TV heb hangen. Bovendien testen we ook modernere TV’s op die plek.

Ons oog viel tijdens Black Friday op de Etseinri 8K HDMI kabel omdat we die op verschillende lengten konden inkopen. We kozen voor 4 meter kabels. Dit geeft heel veel ruime om de kabels netjes door onze Vogel’s muurbeugel te laten lopen, waarna ze een omweg maken achter de kast, om daaronder bij de consoles en soundbar terug te komen.

Etseinri 8K HDMI kabel Verpakking

Ik had bij aankoop de keuze voor de lengtes 50CM, 1M, 2M, 3M, 4M, 5M, 6M, 7,5M, 10M, 15M en 20M.

Unboxing

De kabels van Etseinri komen in een eenvoudige plastic envelop. Ze zijn wel afgedopt en op de envelop is de HDMI Certified certificaat sticker geplaatst. Eigenlijk prima dus.

Etseinri 8K HDMI kabel

Ontwerp

Fabrikant Etseinri heeft gekozen voor een ‘braided’ kabel. Een kabel met een vlechtwerk er omheen. Dit geeft de kabel een bepaald uiterlijk en heeft veel impact op het gedrag van de kabel. In dit geval worden de kabels extreem stug en buigen minder gemakkelijk. Dat beschermt jouw kabel, maar in onze toepassing van een TV aan een muurbeugel, verwachten we heel het jaar door veel beweging op de kabels. Dit kan een enorm slijtageslag betekenen op de HDMI pluggen die op de printplaat van de TV geplaatst zijn. Qua kabelmanagement moesten we de lengte opofferen aan een kleine omlegging. Zo heb ik de kabels vast kunnen maken aan de beugel, waardoor de pluggen als het goed is geen enkele beweging krijgen. Daarnaast was het wat geklooi om het bochtenwerk van de kabels zo te leggen dat deze niet voor de Ambilight LED’s komen te hangen. De muurbeugel en de tv-wand zijn immers zo gemaakt dat kabels zoveel mogelijk uit zicht moeten zijn.

Etseinri 8K HDMI kabel genummerd voor verwerking

Specificaties

Deze Etseinri 8K HDMI kabels zijn Ultra High Speed gecertificeerd. Ze zijn geschikt voor alle HDMI 2.1b features. Ongecomprimeerd heeft deze kabel al voldoende handbreedte voor 8K60Hz beelden. Dat vertaalt zicht terug naar 4K in max 120Hz of FHD in 480Hz. Er is een maximale bandbreedte beschikbaar van 48Gbps. Daar kunnen dus ook alle bekende audioformaten overheen. Fabrikant Etseinri communiceert die wel op haar Amazon pagina’s, maar kiest er bewust voor om de merknaam Dolby op alle plekken met een tikfout te laten zien. Waarschijnlijk toch iets met niet willen betalen voor een officiële vermelding. Mijn Philips 806 Android TV en Xbox Series X zien elkaar en Xbox vermeld dat de kabel alles kan dat nodig is om met maximale kwaliteit te genieten van wat de console neerzet. Mijn Sonos soundbar maakt ook moeitelooks gebruik van de eARC mogelijkheden tussen de twee.

Conclusie Etseinri 8K HDMI kabel

Etseinri 8K HDMI kabel certificeringDe Etseinri 8K HDMI kabel is een extreem stugge kabel met een lange uitloop vanuit de plug. Dit kan echt bloedirritant zijn bij de verwerking van de kabels. Technisch kunnen ze wel echt alles dat je van de HDMI 2.1b standaard mag verwachten en ze zijn ook zeer netjes afgewerkt. Bovendien is het een zeer sterke propositie dat je ze op de juiste lengte kunt kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.