Logo GadgetGear.nl
Cricut EasyPress Mini verpakking
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Cricut EasyPress Mini Zen Blue voor de kleine details

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Cricut EasyPress Mini met 4 sterren.

THE GOOD

  • Praktische punt op de glijvoet
  • Redelijk gelijke warmteverdeling

THE BAD

  • Stug, dik snoer dat 'trekt'
  • Geen precisie qua warmte-instellingen
  • Geen timer

Wanneer je iron-on transfers gaat gebruiken, is het belangrijk om goede controle te hebben over de temperatuur, de druk en de tijdsduur waarmee je jouw designs overbrengt op stoffen. Toen we van Cricut de EasyPress 2 ontvingen, ervaarden we de voordelen ten opzichte van een traditioneel strijkijzer. Voor de kleinere klusjes werden we toch wel heel nieuwsgierig naar of de EasyPress Mini net zo ideaal blijkt te zijn.

Cricut EasyPress Mini verpakking open

Unboxing

De Cricut EasyPress Mini komt in een kartonnen doosje met plastic inlays. Helaas geen stoffen tasje dit keer om hem in op te bergen, dus die verpakking houden we voorlopig nog even bij de hand.

In de verpakking zit verder alleen nog een voet om hem op te zetten tijdens het opwarmen en afkoelen en een minimale hoeveelheid documentatie die uitlegt hoe de enige knop op het apparaat werkt. Leuk detail is wel dat de handleiding in dezelfde kleur geprint is als de EasyPress Mini zelf.

Cricut EasyPress Mini uitgepakt

Design

Qua ontwerp ben ik echt helemaal weg van de Cricut EasyPress Mini. Het is eigenlijk een hardvat dat je goed op een object kunt duwen. Wij kozen overigens bewust voor de Zen Blue omdat die op veel plekken net wat goedkoper is dan de originele rode versie van het apparaat. En heel eerlijk, onze Cricut Maker is roze, dus zo belangrijk vinden we een kleurtje echt niet op dit soort apparaten 😉

Cricut EasyPress Mini knop en LED indicatie

Waar de EasyPress 2 een display heeft met een goed instelbare temperatuur, kies je bij deze voor drie temperatuurzones. Veel minder precisie en dat lijkt in de Cricut Heat Guide te worden opgevangen door iets koeler en dan iets langer of iets heter en dan iets korter te werken. Net afhankelijk van het materiaal. Maar een secondenteller zit nu ook niet meer op het apparaat, waardoor je op jouw innerlijke teltalent of een klok moet leunen. Deze twee features op de Easypress 2 missen we echt enorm op de Easypress mini. Zo erg dat het ontbreken hiervan echt wel een nadeel is voor de EasyPress Mini. Vooral omdat je zelf niet de keuze hebt om een duurdere versie in dit formaat te kopen, waar wel die gemakken op zitten.

En dan moeten we toch ook nog even ranten op het snoer dat Cricut aan de EasyPress mini zet. Dit is ten opzichte van het apparaatje redelijk dik en stug. Hierdoor kan het snoer echt wel aan het lichte apparaatje trekken en dat vinden we net niet helemaal plezierig. Een wat dunner, meer flexibel snoer zou het gebruikscomfort enorm verhogen. Dergelijke snoeren zijn tegenwoordig bijna standaard op reguliere strijkijzers.

Cricut EasyPress Mini knop en LED indicatie

De glijvoet

Wat enorm sterk is aan de EasyPress lijn, is dat de keramische voet van de strijkapparaten niet alleen super glad is, maar ook extreem egaal en precies wordt verwarmd. De voet van de Cricut EasyPress Mini bevat als uitzondering een punt aan een kant en lijkt daarmee meer op een strijkijzer. Die punt is ideaal als je bijvoorbeeld een toffe decal op een schoen probeert aan te brengen. Dan kan die punt net op plekken verwarmen waar je met een de rechthoekige vorm van de grotere versies niet bij zal komen.

Cricut EasyPress Mini glijvoet

Natuurlijk hebben we er ook nu weer een Flir warmtebeeldcamera bij gepakt om de zien hoe het zit met deze claim. Met name in het puntje van de voet verwachten we dat Cricut het lastig zal hebben. Dat blijkt ook zo te zijn. De punt is net iets koeler dan de rest van de voet. Maar het verschil in temperatuur valt echt enorm mee en is bijna verwaarloosbaar.

Cricut EasyPress Mat onder de Cricut EasyPress Mini

Conclusie Cricut EasyPress Mini

Heb je een grote Cricut EasyPress, dan is de Cricut EasyPress Mini al snel een must-have voor erbij. Dit werkt namelijk veel lekkerder bij het plaatsen van kleine prints op kleding en mode-accessoires. Maar wie het comfort van een grotere EasyPress gewend is, ervaart wel een technologische terugslag. Geen timer die aftelt. Geen precisie in de temperatuurregeling. Het is echt back to basics… maar wel in een heel praktische vorm. Voor mij is het dus een must-have als Cricut gebruiker, maar ik geeft toe dat ik wel echt hogere verwachtingen had van de Cricut EasyPress Mini.

Cricut EasyPress Mini kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.