Logo GadgetGear.nl
Threads Logo
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Meta’s Threads komt toch naar Nederland, hoe zit dat?

Meta bracht eerder dit jaar het X alternatief Threads uit. Dat deed het sociale netwerk enkel buiten Europa omwille de strikte privacyregels hier. Meta heeft er hard aan gewerkt om internetverkeer vanuit Europa ook echt te blokkeren op haar platform, maar sinds kort staat er een timer die aftelt naar 4 december 12:00. Zou Threads nu dan toch in lijn zijn gekomen met de privacyregels hier?

Het probleem van Europa zit hem erin dat Threads extreem veel persoonsgegevens van haar gebruiker verzamelt. Die extreme datavezameling is Meta ook zeer open in en gaat zelfs tot aan medische details van jou als gebruiker.

Inmiddels is Meta bezig om hier in Europa een versie van Instagram en Facebook aan te bieden met minder, vooral generieke advertenties. De privacy die je krijgt, betaal je dan een stevig maandbedrag voor om Meta te compenseren voor wat jij als gebruiker kost. De verwachting hier op de redactie is dan ook dat Threads hier in Europa alleen als betaalde versie beschikbaar zal komen en dan inderdaad privacyluw zal zijn. Over een week, weten we meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.