Logo GadgetGear.nl
Huawei Aito M5
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Huawei van plan groots te produceren in Europa

Huawei heeft grootse plannen om Europa weer voor zich te winnen. Hoewel het al lang niet meer inzet op een dominante rol in smartphones, is het merk nog altijd enorm goed in accessoires produceren. Huawei investeert nu in haar eerste fabriek in Frankrijk, wat de eerste productielocatie buiten China is. En daar komen er nog meer bij.

Het grote plan van Huawei is dat het in staat wil zijn om 1 miljard producten per jaar in Europa te produceren, wat laat zien dat onze arbeidsmarkt competitief begint te worden met China. Met andere woorden, arbeid is in China nu zo duur, dat de transportkosten daarop het interessant maken om lokaal te produceren in Europa. De fabriek die in Frankrijk wordt gebouwd gaat 300 Fransen te werk stellen en 200 banen bij lokale toeleveranciers opleveren. Zover bekend gaan die echter geen headsets en speakertjes in elkaar schroeven. De focus zou liggen op 5G en EV componenten. Dat laatste is interessant omdat Huawei dit jaar haar eerste elektrische auto in China introduceerde. Het zou goed kunnen dat deze fabriek ook de opmaat naar de productie van EV’s in Europa gaat betekenen. Dan zou Huawei de eerste Chinese autobouwer zijn die lokaal produceert (als we Volvo niet meerekenen).  Huawei investeert €200.000.000 om de fabriek te realiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.