Logo GadgetGear.nl
Channel 1 News
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Het eerste nieuws netwerk op basis van AI is er

Altijd het laatste nieuws, door presentatoren die altijd energie hebben voor een nieuwe opname en shots die in een keer zo goed zijn, dat videoproducties in mum van tijd klaar zijn. Welkom bij Channel 1 News, het nieuwskanaal waar mensen alleen nog maar factchecken.

Bijna alles aan het nieuwe Channel 1 News is gegenereerd door AI. De presentatoren bestaan in het echt totaal niet. Over iedere beweging, over ieder woord ik enkel door AI nagedacht. AI is ook in staat om een voorselectie te maken van het nieuws dat gebracht moet worden en kan binnengekomen beelden analyseren en contextueel zo monteren dat het er allemaal natuurlijk en gelikt uitziet. Op deze manier probeert Channel 1 News non-stop door te draaien. Het is zelfs zo dat het nieuwskanaal ervoor kan kiezen om nieuwsbeelden zelf te genereren. Bijvoorbeeld wanneer er nieuws is over iets waar geen camera bij kan zijn, of geen camera bij aanwezig is geweest. Of waar gewoon nog geen beelden van zijn.

Om te voorkomen dat de AI van het nieuwskanaal onzin gaat verkondigen, wat effect kan hebben op de wereldwijde onrust en markten, worden de AI-producties in de gaten gehouden door echte mensen. Een kleine redactie die non-stop bezig is met factchecking.

Channel 1 News is nu nog in ontwikkeling, maar gaat in 2024 online. Je kunt het kanaal dan zelf via een app streamen en inkomsten komen uiteraard uit advertenties. Opvallend detail is dat het logo van Channel 1 wel heel sterk lijkt op dat van OnePlus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.