Logo GadgetGear.nl
Xiaomi 13T Pro
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Google: RCS bij 1 miljard Android gebruikers actief

De vervanger van SMS, die dicht op iMessage ligt, lijkt een succes. Google stelt dat inmiddels 1 miljard Android gebruikers de opvolger voor SMS kunnen gebruiken en dat is belangrijk nieuws nu Meta geld vraagt voor Facebook en Instagram terwijl datzelfde Meta ook WhatsApp in handen heeft.

RCS staat voor Rich Communication Services en dat is een vervanger van het minder goed gelukte MMS. Net als bij MMS kun je media meesturen, maar RCS ondersteunt ook leesbevestiging en versleuteling. Naar oudere apparaten schakelt RSC terug naar het SMS protocol en daarmee de verminderde featureset van SMS. Ook Apple gaat binnenkort RCS ondersteunen op haar iPhones.

RCS is eigendom van de GSMA. Een stichting die mobiele communicatiestandaarden beheert. Fabrikanten moeten wel een licentie nemen om gebruik te mogen maken van de standaard. De standaard is dus geen eigendom van Google.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.