Logo GadgetGear.nl
GTA VI Logo
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Eerste trailer GTA VI laat zien hoe sterk huidige consoles in potentie zijn

Hoe ver kunnen we de huidige generatie consoles en PC’s pushen als het gaat om het neerzetten van fantastische open werelden om in te spelen? We moeten nog tot 2025 wachten, maar Rockstar liet vandaag wel de trailer van de nieuwste Grand Theft Auto los op de wereld. Inclusief extreem veel kleine easter eggs voor iedereen die graag beeld voor beeld de trailer uit elkaar trekt.

Met de nieuwe trailer kiest Rockstar ook voor meer inclusiviteit in het criminele circuit. Je gaat de verhaallijn dus ook met een vrouwelijke hoofdrolspeler beleven en zonder twijfel zullen de schrijvers achter de game daar weer het nodige controversiële avonturen voor bedenken.

Onlangs werd ook bekend dat je de GTA trilogie op Netflix kunt spelen.

GTA kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

4 reacties

  1. Ik vind het een beetje onzin om te zeggen dat ze kozen voor meer inclusiviteit, alleen maar omdat er een vrouw gekozen is als een van de hoofdkarakters. Is het niet redelijk om te stellen dat ze gewoon een tof verhaal bedacht hebben waarbij een van de hoofdkarakters dit keer toevallig een vrouw is? Het is naar mijn mening zelfs een beetje denigrerend om te stellen dat het inclusiviteit is.

    Verder kun je de PC en de consoles niet vergelijken. Een PC met een dikke videokaart is gewoon krachtiger dan de PS5 en Xbox Series X. Verder weten we toch niet op basis van welk systeem deze graphics gerendered zijn? Voor hetzelfde geld hebben ze hier een of andere dikke mainframe-bak hiervoor gebruikt. Sterker nog, ik denk dat dat logischer is dan dat ze voor de PC iets samengesteld hebben die native deze beelden kan renderen terwijl de game nog lang niet af is.

    Hoe dan ook, ben erg benieuwd naar deze game zoals iedereen en wat ze van Vice City gaan maken en of ze misschien iets van de oude characters terugbrengen. Dat laatste zal wel niet, omdat ze dit eigenlijk nooit echt doen.

    1. Jammer om te horen dat de term inclusief zo slecht valt. Het is altijd een lastig onderwerp. Zelf vinden we het wel super interessant dat ze dit doen en zien we dit wel overeenkomen met een tijd waarin meer games en ook films de vrouw bewust een prominentere plek geven. We hopen uiteraard dat het meer dan alleen een politieke keuze is.

  2. Dit zou zomaar de grootste entertainment release allertijden kunnen worden. Hoop alleen wel dat de PC-versie niet weer een jaar op zich zal laten wachten.

    1. Waarschijnlijk wel. Het percentage PC gamers dat een game tegen full retail price koopt is extreem laag ten opzichte van console gamers die gewoon de volle prijs betalen. Daarom kiest Rockstar er voor de PC releases lang uit te stellen. Bovendien vragen de PC releases ook extra inzet aan de kant van Rockstar omdat de code met mods gemakkelijker te manipuleren is dan de code die op consoles draait. Dus hogere kosten tegen lagere opbrengsten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.