Logo GadgetGear.nl
Chevrolet Volt
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Deze automerken stoppen met Apple Carplay

De afgelopen jaren vochten Apple en Android om het dashboard van de autobezitter. Een grote afnemer van Apple Carplay licenties heeft echter besloten om de deal stop te zetten en CarPlay uit toekomstige dashboarden weg te houden omdat het te veel afleiding tijdens het rijden geeft.

Die grote afnemer is ook echt geen kleine jongen. Het gaat namelijk om General Motors dat de samenwerking met Apple aan de wilgen hangt. General Motors, of GM voor vrienden, is eigenaar van merken als Chevrolet, GMC, Buick en Cadillac. En dat is een geluk voor Apple, want tot voor kort was GM ook eigenaar van merken als Corvette, Daewoo, Hummer, Opel en Saab.

De reden dat Apple CarPlay onveilig zou zijn, zit hem in haperingen die GM meet bij haar gebruikers. De verbinding vanuit de iPhone zou niet altijd even goed zijn, waardoor gebruikers niet de bediening van het dashboard gebruiken. In plaats daarvan nemen ze te vaak de iPhone in de hand. Dit wil GM voorkomen. GM geeft echter ook aan niet over te stappen naar kamp Google. Daar heeft het merk ook geen zin in. Mogelijk omdat vrijwel iedere Chinese autobouwer al in kamp Google zit, waardoor onderscheiden lastig is. GM zal dan ook zelf een platform ontwikkelen ter vervanging voor CarPlay.

Overigens heeft GM grootse plannen om weer groot te worden in Europa. Het bedrijf wil met het merk Cadillac groots worden in de batterij-elektrische auto’s. Daarbij richt GM haar pijlen eerst op Scandinavië. Doorstoten naar de Nederlandse markt is daarna traditioneel een zeer logische stap voor het merk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.