Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Canalys: Afschaffing security updates Windows 10 leidt tot enorme hoeveelheid eWaste

Onderzoekers van Canalys Research hebben becijferd dat het stoppen van beveiligingsupdates voor Windows 10 tot een enorme schroothoop zal leiden. Naar verwachting worden zo’n 240.000.000 computers naar de stort gebracht in de komende jaren.

Windows 10 verscheen zo’n tien jaar geleden en krijgt nog tot oktober 2025 beveiligingsupdates van Microsoft. Wie daarna wilt blijven, moet een abonnement afsluiten voor extra beveiligingsupdates tot oktober 2028. Dat is een verlenging van drie jaar. Daarna stopt het definitief. Microsoft hoopt hiermee gebruikers te laten updaten naar Windows 11. Deze stap is niet heel raar. Microsoft heeft eenmalig geld verdient aan het verkopen van Windows 10, maar doorontwikkeling van beveiligingsupdates kost het bedrijf enorm veel geld. Die geldkraan moet een keertje dicht, maar dit lijkt dus ten kosten te gaan van het milieu.

Ga jij jouw oude Windows 10 machine de deur uit doen eind volgend jaar? Breng hem dan naar de milieustraat zodat de componenten gerecycled kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.