Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

BYD heeft Tesla verlagen als grootste EV bouwer

Elon Musk’s Tesla is verslagen door het Chinese BYD (Build Your Dreams). Het merk, hier op de markt gebracht door Louwman, wist in het laatste kwartaal twee keer zo veel auto’s te verkopen dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Over het hele jaar is Tesla nog net groter dan BYD, maar qua kwartaalproductie liggen de Chinezen nu toch echt voor op de Amerikanen. Dat betekent dat BYD naar verwachting weinig moeite zal hebben om in 2023 de grootste fabrikant ter wereld te worden. In totaliteit is de Chinese EV industrie zelfs groter dan die van Japan aldus BBC. Wat hierin meewerkt is dat BYD substantieel goedkopere wagens in de markt kan zetten dan Tesla. Zo kun je in China een elektrische BYD kopen voor $11.000 terwijl de Model 3 sedan daar $36.000 kost. Eerder dit jaar wist BYD ook Volkswagen te verslaan als populairste merken in haar thuismarkt China. Daarbij ging het om totale verkoop, dus voor Volkswagen werden ook de brandstofwagens meegenomen in de telling. Gênant detail is dat Elon Musk in een interview in 2011 BYD nog belachelijk maakte om hun designs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.