Logo GadgetGear.nl
Apple Siri afbeelding
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Apple zoekt trainingsdata voor haar AI, gaat Siri slim worden in 2024?

Google plaatst haar AI onder de naam Bard, Microsoft heeft Cortana al lang en breed afgeschoten, maar komt met Copilot om AI naar haar gebruikers te brengen. Apple is nu op zoek naar trainingsdata voor haar eigen AI model.

In tegenstelling tot Google en Microsoft, heeft Apple maar één grote eigen databron en dat is Apple Maps. Daarom zit Apple nu om tafel met de grote nieuwsbedrijven van de VS. Het wilt een deal sluiten op basis waarvan het de data van deze uitgevers mag gebruiken om haar eigen AI te trainen. Doel is om aan data te komen dat bestempeld mag worden als betrouwbare bron, waar de andere AI’s vooral veel generieke data van het internet hebben geïnventariseerd. De verwachting is dat Apple haar AI zal inzetten om de kwaliteit van Siri, Xcode en Keynote te verbeteren aldus de New York Times.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.