Logo GadgetGear.nl
Apple AirPods Max
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Apple gaat muzikanten beter belonen voor hogere kwaliteit audio

Dat streamen in hoge kwaliteit is iets dat Spotify nog altijd niet goed van de grond, terwijl Tidal met haar Amerikaanse muziekstromingen nog altijd moeite heeft om momentum in Europa te pakken. Tijd voor Apple om zich te profileren als dé bestemming voor hi-res audio en dat gaan ze op bijzondere manier doen.

Artiesten die volgend jaar hi-res audiotracks op basis van Dolby Atmos aan Apple aanleveren, gaan namelijk beter beloond worden. Wanneer Apple luisteraars aan het einde van een playlist komen, gaat Apple Music zelf muziek voorstellen dat aansluit op wat er is gespeeld. Daarbij zou Apple van plan zijn om Dolby Atmos muziek voor te trekken ten opzichte van de standaard kwaliteit tracks die het heeft aldus Bloomberg.

Deze tactiek van Apple is redelijk slim. Artiesten die al snel met Dolby Atmos soundtracks komen, krijgen in het begin betere beloningen. Naarmate meer artiesten Dolby Atmos tracks aanleveren wordt het langzaam aan de standaard en komt iedereen weer terug op het oude niveau qua beloningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.