Logo GadgetGear.nl
Prime Video logo
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Amazon Prime Video gaat reclames tonen, tenzij je meer gaat betalen

In Nederland gebeurt het nog even niet, maar in de landen om ons heen toch echt wel. 2024 wordt het jaar dat Amazon haar Prime Video dienst gaat volknallen met reclamespotjes om zo meer inkomsten te genereren.

Hoewel Prime Video al een flink aandeel films en series heeft waarvoor je moet bijbetalen, zegt Amazon meer geld nodig te hebben om grote producties te blijven produceren voor haar videodienst. Daarom zullen standaard prime leden in 2024 vaker advertenties te zien krijgen voor, en misschien zelfs tijdens, videostreams. Dit start hier in Europa in zowel het Verenigd Koninkrijk als in Duitsland. Later in het jaar volgen Frankrijk, Italië en Spanje. Nederland en België zijn nog niet benoemd voor komend jaar. De eerste spotjes zijn vanaf 29 januari 2024 te zien op de streamer.

Wie geen advertenties wilt, krijgt overigens de keuze om advertenties af te kopen. In Noord-Amerika gaat het om drie dollar extra per maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.