Logo GadgetGear.nl
Download on the Apple App Store knop
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sideloaden per 2024 eindelijk mogelijk op iOS

Vanaf 2024 zijn Europese gebruikers van iOS devices niet langer afhankelijk van Apple als het gaat om de keuze welke apps wel en niet op hun toestellen mogen worden gezet. Per dan wordt sideloading mogelijk in de EU wat voor- en nadelen met zich meebrengt.

Net als Google, heeft Apple bijvoorbeeld een zeer strikt beleid tegen ‘bloot’ in apps en probeert het grip te houden om de inkomsten die ontwikkelaars uit apps weten te genereren. Waar Apple in de beginjaren van de app store een held was, zijn dat zaken waar nu veel discussie over gaat.

Bij Google is het echter al jaren mogelijk om apps vanuit andere app stores en websites te installeren dan enkel Googel Play. Daarbij geeft Google wel een strikte waarschuwing over de risico’s die je loopt.

De verwachting is dat ook Apple gaat waarschuwen wanneer je apps vanuit andere bronnen installeert. Toch zegt Apple het proces ook streng te controleren, wat heel anders is dan wat Google doet. De vraag is dan ook waar Apple op zal controleren. Is dat enkel ter voorkomen van malware, of gaat het ook om ‘wat’ je gaat installeren. Ergens in de eerste helft van 2024 gaan we het ervaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.