Logo GadgetGear.nl
Kingston XS1000 External SSD Verpakking
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Kingston XS1000 External SSD van 2TB

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Kingston SX10000 met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Lekker snel
  • Zeer compact
  • Redelijk goedkoop

THE BAD

  • Geen USB-C naar USB-C kabel meegeleverd

Kingston lanceerde niet al te lang geleden de uiterst compacte XS1000 SSD. Een SSD met een opslagcapaciteit van 2TB in een formaat dat je het bijna een USB stick zou mogen noemen.

De ontwikkeling van de XS1000 laat zien dat je tegenwoordig voor iets meer dan 100 piek echt een enorme hoeveelheid, comfortabel opslagruimte kunt komen.

Unboxing

Kingston stopt haar nieuwe SSD in een mooi kartonnen doosje. In dat doosje vinden we naaast de stick een USB-A naar USB-C kabel met ondersteuning voor USB 3.2 Gen 2 snelheden. Daar heb je met een moderne laptop met alleen maar USB-C aansluitingen misschien niet direct iets aan. Shop in dat geval meteen voor een goede USB-C kabel die ook die snelheden aan kan. Dat Kingston zelf geen USB-C naar USB-C kabel in de verpakking stopt vinden we anno 2023 wel echt een misser omdat Kingston daarmee de controle over de snelheidsbeleving compleet uit handen geeft. Je kunt aan de buitenkant van een USB-C kabel immers niet zien of hij de snelheid van jouw SSD zal respecteren of dat je een flink lagere beleving zal overhouden aan het geheel.

Kingston XS1000 External SSD Uitgepakt

Ontwerp

De Kingston XS1000 is zoals gezegd echt extreem compact. De SSD zit in een compacte, zwart plastic behuizing met een blauwe status LED. Het geheel weegt net iets minder dan 30 gram.

Prestaties

We laten de 2TB drive testen door gebruik te maken van Black Magic Disk Speed Test op onze Apple MacBook Air 2022 met een USB-C naar USB-C kabel. We testen met de standaard instellingen. Met deze combinatie meten we een maximale schrijfsnelheid van 859,1MB per seconde. Dat is super comfortabel. Ook wanneer je de drive bijvoorbeeld gebruikt om video’s te bewerken. De leessnelheid geeft een vergelijkbaar beeld en zet de drive met 921MB per seconde op een fantastische leessnelheid. Dit is wat we een extreem comfortabele drive mogen noemen.

Kingston XS1000 External SSD Blackmagic Disk Speed Test resultaten

Conclusie: Kingston XS1000 External SSD

Qua design is de Kingston XS1000 External SSD niet heel spannend. Kingston lijkt zich vooral te hebben willen richten op veel snelle opslag voor weinig. Dat is gelukt. Het is een zeer comfortabele drive om mee te werken, waar we zonder twijfel nog lang plezier van zullen hebben. Wel heel jammer dat er geen USB-C naar USB-C kabel bij zit. Dat was net een verkeerde besparing in onze ogen.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.