Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

RCS gaat de brug slaan tussen Android en iMessage

Er komt binnenkort een nieuw berichtenprotocol naar de iPhone. Via een firmware update zal Apple ondersteuning voor RCS gaan toevoegen. Daarmee kunnen gebruikers van iOS en Android niet alleen tekstberichten, maar ook mediaberichten als foto’s en video’s met elkaar gaan delen.

iMessage blijft voorlopig naast SMS en MMS bestaan, maar RCS moet er voor zorgen dat de bereikbaarheid tussen Android en iOS gebruikers wordt verbeterd. Hoewel Google het RCS protocol al heeft uitgebreid met end-2-end versleuteling voor de privacy van de gebruikers, gaat Apple dit voorlopig niet doen. Apple is van mening dat de RCS standaard zelf moet worden uitgebreid met een encryptieprotocol om echte interoperabiliteit te kunnen garanderen.

Als RCS een hit wordt, kan dit een flinke domper worden voor berichtendiensten als iMessage, WhatsApp en Facebook Messenger. Consumenten hebben dan minder snel een reden om op dergelijke apps terug te vallen. Tegelijkertijd neemt de privacy van de gebruiker toe en dat is een enorm voordeel van RCS als open standaard. RCS wordt ergens in 2024 verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.