Logo GadgetGear.nl
PNY PCIe 5.0 NVMe SSD
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

PNY komt met actief gekoelde SSD’s met snelheden tot 12GB/s

PNI heeft haar nieuwe lijn PCIe 5.0 NVMe SSD’s gepresenteerd. Deze nieuwe harddrives komen standaard met een combinatie van een passief koelelement en twee actieve ventilators in het wit of zwart. Daarnaast is er een luxere uitvoering met RGB.

Deze nieuwe generatie SSD’s komt in december op de markt en kennen een theoretische leessnelheid van 12GB per seconde en een schrijfsnelheid van 11GB per seconde. De drives komen in zowel een 1TB als 2TB uitvoering op de markt. De 1TB zal wel een stukje langzamer worden met een leessnelheid van 11,5GB per seconde n een schrijfsnelheid van 8,5 GB per seconde.

Voor gamers heeft PNY ook goed nieuws. Deze drives maken al gebruik van Microsoft’s DirectStorage technologie, waarmee games lagere laadtijden zouden moeten hebben dan op traditionele drives. Het is wel zo dat de game deze technologie moet ondersteunen en dat is in de praktijk nog geen gemeengoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.