Logo GadgetGear.nl
Logo OpenAI
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

OpenAI DevDay: Dit mag je op korte termijn verwachten van ChatGPT

Afgelopen zondag organiseerde OpenAI haar eerste DevDay evenement waarin het vooruitblikt op wat er komen gaat bij haar AI’s.

ChatGPT

Het belangrijkste is dat ChatGPT 4 Turbo eraan komt. Een 128K model met kennis van de wereld tot april 2023. Dat is dus heel recent en dat gaat heel snelle antwoorden opleveren. Helaas is dit wel alleen voor API ontwikkelaars. De kosten voor ontwikkelaars gaan grofweg met een factor 2 omlaag. Je mag dus verwachten dat je op korte termijn heel at meer gebruik van ChatGPT zal zien in web apps.

ChatGPT 4 kan vanuit de API nu ook gebruik maken van de DALL-E 3 beeldengenerator. Zowel voor het genereren als analyseren van afbeeldingen. Je kunt dus een QR code opsturen en laten uitlezen, maar ook een afbeelding van een schilderij om vervolgens in diezelfde stijl een andere afbeelding te laten genereren. Tenslotte zijn er zes nieuwe tekst to speech modellen om tekst om te zetten in spraak.

Assistants API

Met Assistants API zet OpenAI voor ontwikkelaars de deur open om ChatGPT geautomatiseerde taken uit te laten voeren. Deze kunnen op basis van opdrachten met meerdere tools werken en beslissingen nemen. Bijvoorbeeld om een afspraak te plannen, muziek te mixen etc. Hiermee is OpenAI veel sneller dan Google dat onlangs nog liet weten zo’n vijf jaar nodig te hebben om tot deze behendigheid en intelligentie te komen.

GPTs

Tenslotte is er nog een nieuwe dienst die GPTs heet. Hiermee kun je in jouw eigen omgeving een eigen ChatGPT opbouwen. Jij bepaalt het gedrag en de kennis van die GPT alsmede waar deze mee mag integreren. Nadeel is nog altijd wel dat je jouw data op Amerikaanse servers inleest en daarmee een AVG probleem kan krijgen wanneer hier persoonsgegevens in zitten. De kans is redelijk groot dat AWS en Microsoft Azure snel lokaal gehoste versies bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.