Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Kingston nog steeds veruit marktleider op DRAM

De positie als marktleider is voor velen een feestje, maar voor Kingston is het vooral bijzonder dat het merk dit voor het twintigste naar achtereen is geworden. Met een marktaandeel van 78,12% en een omzet van $13,5 miljard is het bedrijf oppermachtig in de markt voor gaming en regulier RAM geheugen voor computers.

Ter illustratie, de op een na grootste producent van RAM geheugen ter wereld is Ramaxel met 3,78%, gevolgd door ADATA Technology met 3,33%. Dat je verder weinig andere grote merken tegenkomt in de lijst is niet heel raar. Kingston produceert namelijk ook voor veel andere merken die je beter kent.

Kingston is overigens jaar-op-jaar wel iets teruggelopen op totale omzet. Dat komt vooral door veranderingen in de markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.