Logo GadgetGear.nl
Amazon Fire TV Stick 4K Max
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Gerucht: Amazon stapt voor Fire TV af van Android

Jaren geleden kwam Amazon met haar Fire tablets en Fire TV sticks en boxen. Die laatsten moesten domme TV’s slimmer maken met een smart TV platform waar Amazon de volledige controle kan houden. Daarbij maakte Amazon voor alle Fire apparaten gebruik van Google’s Android platform en lanceerde hier ook een eigen app store voor. Ontwikkelaars konden daarbij, net als in de app store van Huawei, geen gebruik maken van Google Mobile Services.

Dat lijkt nu te stoppen als we Lowpass mogen geloven. Daar hebben ze signalen gevonden waaruit blijkt dat Amazon in de laatste fase van ontwikkeling zou zitten van haar eigen besturingssysteem. Het nieuwe besturingssysteem zou op veel meer apparaten moeten gaan draaien, waaronder de Echo Show van Amazon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.