Logo GadgetGear.nl
Windows 11 Logo
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Ex OpenAI CEO aan de slag voor Microsoft

De soap rondom OpenAI gaat nog even door nu bekend is geworden dat de net ontslagen CEO een nieuw team bij de grootste investeerder in het AI bedrijf gaat leiden. Samen met die andere voormalig OpenAI bestuurder Greg Brockman.

Microsoft zegt toegewijd te blijven aan OpenAI als investeerder, maar Altman krijgt wel eigen middelen om eigen onderzoek te doen onder de vlag van Microsoft. Microsoft gebruikt nu voor het gros van haar AI-gedreven diensten de GPT’s van OpenAI. Of Altman daarop doorontwikkeld of met een compleet nieuwe AI gaat komen, is nog onbekend.

Binnen OpenAI werd tussen vrijdag en nu de positie van Altman gevuld door ex-Twitch CEO Emmett Sheer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.