Logo GadgetGear.nl
Omegle Logo
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Dit is waarom Omegle niet langer bestaat

Tijdens de Corona-periode werd de dienst enorm populair. Het maakt het mogelijk om met compleet vreemden een videoverbinding aan te gaan om elkaar te leren kennen. Of om jezelf onbehoorlijk te exposen en dat draait na 14 jaar het platform de nek om.

Omegle werd ooit door de toen nog 18-jarige Canadees Leif K-Brooks ontwikkeld. Het idee was dat je op Omegle mensen kon tegenkomen zoals dit op straat ook kan gebeuren. Echter ziet de eigenaar van de site dat Omegle ook een bron van ellende voor mensen heeft veroorzaakt door de anonimiteit en doordat daden van mensen niet alleen fatsoensgrenzen overschrijden, maar ook fysieke landsgrenzen en daarmee gebruikers ook het gevoel gaf enigszins vogelvrij te zijn.

Hoewel de website al langer waarschuwt voor het mogelijke gedrag van haar gebruikers, maakte Leif deze ween een einde aan de website. Naast de enorme kosten die de site met zich meebracht, wegen de gevolgen voor slachtoffers van de site ook zwaar op de schouders van Leif.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.