Logo GadgetGear.nl
RedCat
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Davilex komt terug, met A2 Racer en RedCat

Rond de eeuwwisseling kenden we een hele sterke, lokale game uitgever genaamd Davilex. De schappen in winkels als Dixons, Dynabyte en zelfs V&D lagen vol met de CD-Roms van het bedrijf. Anno 2024 lijkten de klassiekers van de gamestudio op revival te gaan.

Bij BNR laat Rudolf Wolterbeek-Muller, medeoprichter van Davilex Games weten dat de studio verre van dood is. Hij laat bij de zender weten dat hij werkt aan revivals van de hits A2 Racer en RedCat. In A2 Racer konden gamers op de Nederlandse snelwegen racen. Langs de wegen waren bekende bouwwerken te zien. De game was ook bij onze Oosterburen populair, waar een Duitse uitgave van de game in de schappen lag.

Sinds 2017 is Davilex in handen van de Noorse boekhoudgrootmacht Visma. Davilex bracht rond het millennium ook veel financiële software uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.