Logo GadgetGear.nl
Oppo ColorOS 14
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

ColorOS is 10, Oppo lanceert ColorOS 14

Oppo heeft wat te vieren. ColorOS, haar eigen grafische schil die het merk over Android legt, is dit jaar 10 jaar oud geworden. Deze week lanceert het merk ColorOS 14 op basis van Android 14.

Hoewel Oppo zich in Nederland nog vooral lijkt te richten op het lage- en middensegment, komt ook hier de update naar verschillende toestellen. Met de update zou Android niet alleen een stuk sneller moeten worden, maar ook gebruiksvriendelijker en zou er meer bescherming voor de privacy van jou als gebruiker moeten komen.

Oppo lanceert een nieuwe layout met nieuwe kleuren die zich meer aanpassen op de staat van jouw smartphone in combinatie met de tijd en inhoud op het scherm. Belangrijker nog is de AI-integratie in ColorOS 14. Deze staat het toe om teksten, afbeeldingen en video’s gemakkelijker te selecteren in op de smartphone. Ook wanneer deze in apps van derden zitten.

Met haar Trinity Engine zal Oppo de snelheid en stabiliteit van CPU, opslag en werkgeheugen verbeteren. Dit moet tot een vlottere en meer stabiele ervaring leiden. Met app- en bestandscompressie moet je tot 20GB meer aan dat op jouw toestel kwijt kunnen. Oppo start nu eerst met een gefaseerde beta uitrol op een gelimiteerd aantal toestellen en in een gelimiteerd aantal landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.