Logo GadgetGear.nl
Apple Watch Ultra 2
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Amazon toont minder advertenties bij Apple producten

Wie op Amazon naar een Apple iPhone of MacBook zoekt, merkt al snel dat de zoekresultaten en productpagina’s heel wat minder advertenties bevatten die jou naar een concurrerend product kunnen leiden. Zeker in vergelijking tot vergelijkbare merken als Samsung zo merkte Business Insider op.

Dit selectieve advertentiebeleid zou voortvloeiend zijn uit een deal die Apple en Amazon in 2018 al hebben gesloten. Daarbij is afgesproken dat een potentiële Apple klant minder wordt afgeleid met advertenties. Daarbij is het wel zo dat als je naar op Apple-gerichte producten zoekt, je wel de volle lading aan advertenties te zien krijgt. Denk bijvoorbeeld aan een Apple Magsafe kabel van een merk als Belkin.

Nu dit nieuws bekend is geworden, is het de vraag in hoeverre andere merken Amazon nu ook onderdruk kunnen of gaan zetten om een vergelijkbare deal te krijgen. Bovendien is het de vraag in hoeverre deze deal de Apple klant benadeelde doordat deze geen betere deals in het beeld krijgt in verhouding tot wanneer je een product van een ander merk zoekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.