Logo GadgetGear.nl
Samsung Exynos 9825
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Samsung presenteert nieuwe high-end Exynos chipset

Samsung sloeg vorig jaar een beurtje over met de introductie van high-end Exynos chipsets voor smartphones. Goed nieuws voor S series kopers, omdat die voor het eerst in Europa de snelste SnapDragon chipset van Qualcomm kregen, wat normaal alleen in Amerika het geval is. De versies met Qualcomm chipsets presteerden al jaren beter dan die met de eigen Exynos. Dat Samsung nu weer een high-end Exynos chipset presenteert, kan betekenen dat de nieuwe S series weer met deze chipset gaat komen.

Hoewel Samsung een jaartje oversloeg, is de opvolger van de Exynos 2200 toch echt de Exynos 2400 geworden. Een chipset waarvan de CPU’s zo’n 70% harder moeten lopen dan bij de voorganger. Een enorme verbetering dus.

Voor de GPU, belangrijk voor games en diverse AI-achtige berekeningen, maakt het bedrijf ook een flinke sprong. De nieuwe Xclipse 940 GPU is gebouwd op basis van de AMD RDNA 3 generatie GPU’s. AMD is nog altijd de belangrijkste speler op het gebied van GPU’s voor game consoles. Er zou een prestatiewinst op de GPU van 1.500% zitten.

Zou het Samsung nu eindelijk lukken om een snellere chipset af te leveren dan Qualcomm? Als dat het geval is, zou Samsung het speelveld onder de high-end smartphones komend jaar erg interessant kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.