Logo GadgetGear.nl
OnePlus Open Aankondiging
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

OnePlus teast eigen foldable

Het is duidelijk dat OnePlus de komende jaren de strijd aan zal gaan met Samsung en Motorola op het gebied van foldables. Komende week zal OnePlus haar eerste model presenteren; de OnePlus Open.

De OnePlus Open zal op een aangepaste versie van OxygenOS draaien dat met het tweede, vouwbare display om kan gaan. Zoals je mag verwachten van OnePlus, zal het toestel op de premium Qualcomm Snapdragon 8 Gen2 chipset draaien. Samsung deed er redelijk lang over voor het premium chipsets in haar foldables plaatste. Waarschijnlijk om het prijspunt aantrekkelijk te houden in de vroege dagen van deze technologie. OnePlus knalt er meteen 16GB werkgeheugen in om een optimale beleving te garanderen.

Het toestel krijgt aan de binnenkant zeer waarschijnlijk een 7,8 inch OLED display met een 6,3 inch display op de buitenkant. Ook lijkt OnePlus voor een premium camera-eiland te gaan met twee 48-megapixel camera’s en een derde 64-megapixel. Op basis van onderstaande gelekte afbeelding, zou ook hier weer voor de samenwerking met Hasselblad gekozen zijn.

OnePlus Open

Ook in Azië zal het toestel op de markt komen. Daar komt de OnePlus Open als de Oppo Find N3 uit. Dit is hetzelfde toestel op de ColorOS variant van Android. Die uitvoering zal hier niet verkocht worden. Daarmee laat het moederbedrijf ook een steeds duidelijkere scheiding zien van merken tussen Europa en Azië. In Europa ligt Oppo al jaren onder vuur door het eveneens Chinese Nokia (HMD) rondom patentkwesties.

Samsung had met de eerste foldables nog best wat uitdagingen. Als OnePlus een sterke eerste release maakt, zou het met deze specs best wat fans van opvouwbare smartphones naar zich toe kunnen trekken.

OnePlus Open kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.