Logo GadgetGear.nl
OnePlus Open Opengevouwen
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

OnePlus Open blijkt mogelijke uitdager voor Galaxy Fold5

OnePlus presenteerde vandaag haar OnePlus Open. De eerste opvouwbare smartphone van het dochtermerk van Oppo, dat overigens zelf dezelfde smartphone in Azië op de markt zet onder het Oppo merk.

Het eerste dat opvalt, is het enorme camera-eiland op het toestel. Hier probeert de OnePlus Open qua design duidelijk al een verschil te maken met Samsung. Voor het camera-eiland is OnePlus, zoals verwacht, de samenwerking aangegaan met Hasselblad (van DJI). Je krijgt een 48 megapixel main dame gevolgd door een eveneens 48 megapixel groothoek en een 64 megapixel telelens. De selfiecamera voorop het toestel meet nog een 32 megapixels terwijl de selfiecamera bij het flexibele display ook nog 20 megapixels telt.

OnePlus Open Meisje

Opengevouwen, geeft de OnePlus Open je een 7,82 inch display met een 120Hz verversingssnelheid. Ideaal voor productiviteit en gaming. Je krijgt namelijk een indrukwekkende 2K resolutie voor jouw netvlies met een piekhelderheid van maarliefst 2.800 nits. Voorop, wanneer hij is dichtgevouwen, krijg je ook nog een net 6,31 inch display. Ondanks de grotere displays, is het OnePlus gelukt om de smartphone in opgevouwen toestand twee millimeter dunner te maken dan de Fold5 van Samsung en ook nog eens zo’n 14 gram lichter. Sterker nog, met 4.805mAh is de batterij ook nog eens groter. Bovendien claimt OnePlus dat het vouwmechanisme en display zijn gemaakt om 1 miljoen keer gevouwen te worden. Van Samsung is getest dat deze begint te falen na 400.000 bewegingen. Dat is een verschil van 60% in duurzaamheid. Op waterdichtheid legt de OnePlus Open het echter wel af tegen Samsung. De OnePlus is enkel spatwaterdicht.

Ook OnePlus plaatst een flexibele screenprotector op het AMOLED display dat je niet mag verwijderen. De eerste twee jaar kun je die wel door OnePlus laten vervangen.

OnePlus Open

Qua spierballen, brengt de OnePlus Open een Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 chipset mee met 16GB RAM (werkgeheugen) en 512GB opslagruimte. Opladen kan helaas niet draadloos, maar bedraad gaat het wel hard met 67 Watt.

Vanaf 26 oktober kun je de OnePlus Open kopen. Niet alleen de telefoon is dan dunner, jouw portemonnee ook. Met €1.799 is de OnePlus Open veel steviger geprijsd dan de Samsung Galaxy Fold5. OnePlus zet de open dus vooral neer als product leader en niet als price leader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.