Logo GadgetGear.nl
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nintendo stopt met Nintendo Online voor 3DS en Wii U

Vanaf april 2024 zal Nintendo stoppen met de ondersteuning voor online gaming op de Wii U en de 3DS consoles. Het gaat hierbij om de online diensten van Nintendo zelf en niet perse die van de ontwikkelaars van games.

Het kan dus goed zijn dat bepaalde titels nog een tijdje blijven werken met de diensten van andere game developers dan Nintendo. Andersom zijn er ook al games waarvan developers eerder hun servers al hebben uitgeschakeld. Hoewel de verwachting is dat het gros van de games gewoon offline speelbaar blijft, kan het altijd zo zijn dat er enkele uitzonderingen zijn die niet meer werken. Nintendo houdt de eShop wel online, zodat je aankopen kunt blijven downloaden. Nieuwe games aanschaffen kan sinds dit jaar al niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.