Logo GadgetGear.nl
Microsoft Windows 11
Foto van Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Microsoft van plan VB script uit Windows te verwijderen

Sinds vele jaren is Visual Basic ofwel VB Script onderdeel van Windows. Het laat mensen toe op eenvoudige manier commando’s en kleine programma’s op computers te draaien. Ook vanaf websites en daar gaat het fout.

Enkele jaren geleden besloot Microsoft al om het onmogelijk te maken om VB Script vanuit de Internet Explorer 11 browser uit te voeren. Sinds de Edge browser is VB script al helemaal niet meer in beeld. Binnen Windows 11 en voorgangers kan VB Script nog wel op vele plekken gebruikt worden in het systeem. Zo kun je dus ook via PDF en andere bestanden malware binnenkrijgen die zich gemakkelijk over jouw computer kan verspreiden. In de toekomst wil Microsoft helemaal van VB Script af. Hoe snel dat is, is nog niet duidelijk, maar het heeft nu wel urgentie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.