Logo GadgetGear.nl
Nokia Logo
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Het Finse Nokia schrapt 14.000 banen

Nokia kondigt een grote reorganisatie aan om haar winstgevendheid te beschermen. Als gevolg hiervan, schrapt het wereldwijd 14.000 banen. Het gaat hierbij om de originele netwerktak, niet het de tak die smartphones maakt. Dat is het Chinese HMD dat de naam Nokia in licentie houdt.

Het schrappen van banen moet een besparing van tussen de 800 miljoen en 1,2 miljard opleveren tot 2026. In hoeverre Nokia in Nederland banen gaat schrappen is onduidelijk. Hier in Nederland heeft hier haar dochteronderneming Nokia Solutions and Networks zitten aldus nu.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.