Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gerucht: Samsung investeert in game optimalisatie voor foldables

Leuk zo’n foldable smartphone, maar de meeste games zijn niet gemaakt voor het display van een Samsung Galaxy Fold series toestel. Iets dat minder problematisch is voor de Flip series. Om game developers te stimuleren, plaatst Samsung in vijf landen speciale afdelingen die ontwikkelaars moeten ondersteunen.

Het doel van Samsung zou zijn om meer games geoptimaliseerd te laten zijn voor haar opvouwbare smartphones. Met speciale afdelingen die game ontwikkelaars van de juiste kennis moeten voorzien, zouden hier enorme sprongen gemaakt kunnen worden. Samsung richt zich hierbij met name op de populairste games in de app stores. De speciale afdelingen zijn opgericht in Zuid-Korea (uiteraard), China, het VK en Oekraïne. Ondanks de oorlog daar, gaat het ontwikkelen van software ook gewoon door in het land.

Dit gerucht volgt op het verhaal dat Samsung investeringen doet in een eigen cloud gaming service. Als de twee worden gecombineerd, dan zou Samsung zich mogelijk op echt grote console titels richten die naar haar smartphones komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.