Logo GadgetGear.nl
Samsung Galaxy S23, Samsung Galaxy Tab S9 FE en Samsung Galaxy Buds FE
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dit zijn de Samsung Galaxy S23 FE, Tab S9 FE en Buds FE

Samsung heeft vandaag de nieuwe ‘Fan Editions’ van haar producten gepresenteerd. Nieuwe uitvoeringen van bestaande S series apparaten die op de Galaxy S23 FE na, deze maand al op de markt komen. Fans van de smartphone moeten helaas nog tot januari 2024 wachten voor die te bestellen zal zijn.

Samsung Galaxy S23 FE

De Samsung Galaxy S23 FE is een Android smartphone met een 6,4 inch display op een 2340×1080 pixel resolutie en daarmee FullHD+. Het display gaat tot 120Hz, wat prima is voor de meeste gamers. Samsung zal in tegenstelling tot de echte vlaggenschip toestellen, voor deze wel terugvallen op haar eigen Samsung Exynos chipsets. Welke precies is nog onbekend.

Belangrijk in deze series is natuurlijk het camera-eiland en dat zal nauwelijks minder goed zijn dan bij de echte S23 en S23+. Je krijgt bij de S23 FE namelijk gewoon een 50 megapixel hoofdcamera met een 12 megapixel groothoek, ene 8 megapixel telelens met 3x zoom en een 10 megapixel selfiecamera. De cameramodules komen zeer waarschijnlijk ook van Samsung zelf. Er zijn twee uitvoeringen qua opslag. Een 256GB en 128GB variant. Beiden komen met 8GB werkgeheugen. De prijs is nog onbekend, maar zal een stuk lager liggen dan de bekende S23 modellen.

Samsung Galaxy Tab S9 FE en S9 FE+

Deze nieuwe Android tablets verschillen vooral qua displayformaat. De S9 FE komt met een 10,9 inch display. De S9 FE+ krijgt een veel royalere 12,4 inch om mee te werken. Beiden gaan tot 90Hz, wat voor gamers wat krapjes is. Het gaat ook om goedkopere LCD displays dan in de S9 series wordt gebruikt. Daar koos Samsung tot nu toe voor AMOLED displays. Qua opslag en geheugen zijn er verschillende varianten. De S9 FE+ kan zelfs tot 512GB opslagruimte bevatten. De tablets moeten het qua rekenkracht wel doen met de Samsung Exynos 1380, waar Samsung eerder in de FE tablets nog investeerde in een midrange Qualcomm Snapdragon chipset. Anno 2023 verwachten we niet dat de keuze voor Exynos voelbaar is. We verwachten van Samsung gewoon prima snelheid op de tablets.

Samsung Galaxy Buds FE

Ook de Samsung Galaxy Buds krijgen een eigen Fan Edition. Deze gaat zo’n derde minder kosten dan de Galaxy Buds 2, maar leveren daarvoor mogelijk wel veel in. Hoewel we weinig exacte details hebben over deze oordopjes, lijkt het erop dat de touchoppervlakken bijvoorbeeld zijn ingewisseld voor een fysieke knop. Ook zijn ze veel minder goed bestand tegen regen en zweet, maar er zit wel een nieuwe wingtip in om ze steviger in het oor te kunnen plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.