Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Toyota zet de nieuwe Prius Plug-in Hybrid in de showroom

De vijfde generatie Toyota Prius is nu in Nederland verkrijgbaar. Met haar nieuwe systemen is het de meest efficiënte Prius tot nu toe, maar dat is natuurlijk niet geheel verrassend. De nieuwe uitvoering kan tot 86 elektrische kilometers uit haar accupakket halen met een maximaal vermogen van 164 kW.

Voor deze grotere range, is de nieuwe Toyota Prius uitgerust met een grotere 13,5kWh lithium-ion accu, wat ook het gewicht van de bolide zal beïnvloeden. De bolide kent nu een uitstoot van 11 gram per kilometer. Het hybridesysteem wordt afgemaakt met een 2.0-liter benzinemotor met een vermogen van 111 kW. Apple CarPlay en Android Auto zijn vanaf de Dynamic editie beschikbaar op de bolide.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.