Logo GadgetGear.nl
Steam Deck Deck HQ
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Steamdeck Hardware Refresh niet voor Eind 2025

Steamdeck kwam onverwacht als een challenger voor de Nintendo Switch op de markt. Hoewel de Switch uniek blijft in eenvoud, kan de hardcore gamer met de Steamdeck gewoon PC games spelen. Hoewel het apparaat pas op de markt is, krijgt het inmiddels vanuit diverse hoeken concurrentie.

Merken als Asus werken ook aan concurrenten voor de Steamdeck, doorgaans met betere specs. Bovendien zijn er al third party bedrijven die bijvoorbeeld betere schermen voor de Steamdeck leveren, voor iedereen die het apparaat durft te openen voor een hardware vervanging.

De grote uitdaging voorconsoles als Steamdeck is de efficiëntie van hardware. De chipsets moeten koel blijven, maar ook zo min mogelijk energie verbruiken. Nieuwe generaties chipsets maken nog weinig verschil met wat er nu in de hardware zit, terwijl een nieuwe productielijn inrichten voor iets snellere hardware met een enorm kostenplaatje komt. Net als de productondersteuning wanneer de Steamdeck in de markt staat. Bovendien is het voor Valve belangrijk om een vaste performance te beiden aan ontwikkelaars, zodat die zich echt kunnen richten op de juiste hardware ondersteuning. Reguliere PC games moeten enorme hoeveelheden hardwarevariaties ondersteunen. De huidige generatie maakt, net als veel andere consoles, gebruik van technologie van AMD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.