Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Samsung zet stap naar 1TB DDR5 RAM geheugenmodules

Samsung heeft deze week een belangrijke stap gepresenteerd in de ontwikkeling van grotere geheugenmodules. Samsung is in staat gebleken om 32Gbit DDR5 chips te produceren, waar het tot nu toe niet verder kwam dan 16Gbit. Hierdoor verdubbelt de capaciteit van de chips.

Voor de productie van geheugen, hebben fabrikanten de nodige restricties als het gaat om het formaat van de DIMM standaard. Dat Samsung nu twee keer zoveel kwijt kan op chips van dezelfde omvang als de vorige generatie, gaat enorme veranderingen brengen. Niet alleen in computers, maar Samsung is ook een belangrijke geheugenleverancier naar de mobiele markt. Ook daar verwachten we dat deze technologie snel haar intreden zal doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.