Logo GadgetGear.nl
Skil PWRjump
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Skil Auto PWRjump oplader 40v Max

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Skil PWRjump met 5 sterren.

THE GOOD

  • Compact
  • Koelt de batterij tijdens het laden
  • Ophangbaar

THE BAD

Met haar nieuwe PWRCORE 40 platform introduceert gereedschapsfabrikant Skil haar tweede batterijplatform in Nederland. Het volgt daarmee in de voetsporen van Makita en DeWalt die ook een tweede platform hebben ontwikkeld voor krachtiger toepassingen in gereedschappen. Vandaar testen we de PWRjump oplader van het merk.

Unboxing

Onze Skil Auto PWRjump oplader 40v Max kwam mee met de Skil 0180 Brushless Accugrasmaaier, maar wordt ook los verkocht en in combinatie met een 2,5Ah PWRCORE 40 batterij. Hoe dan ook, krijg je er documentatie bij die je uitlegt hoe je de batterij in de lader schuift. Maar dat bevat zeker geen verrassingen 😉

Skil 0180 AA Unboxing

Ontwerp

Het ontwerp lijkt sterk op dat van andere batterijladers in de zin dat je de batterij gemakkelijk op deze oplader kunt schuiven. Het grote verschil is wel dat deze lader lucht door de PWRCORE 40 batterij blaast om deze efficiënt te koelen tijdens het laden. Dit is onderdeel van de Keep Cool technologie van Skil. Ook de powertools van het merk blazen namelijk lucht door de batterij wanneer deze in gebruik is om zo wear & tear tegen te gaan.

Op de lader zitten ook twee LED indicatoren die aangeven hoe het gaat met het opladen van de batterij. Ook hier geen verrassingen. Wanneer deze continue groen brandt, is de batterij volledig opgeladen en kun je ermee aan het werk.

Tenslotte zitten onder de lader nog twee schroefogen. Daarmee kun je hem aan een wand hangen. Wel zo comfortabel.

Skil PWRJMP Acculader

Gebruikservaring

Deze lader stuurt maximaal 21v naar de aangesloten PWRCORE 40 batterij. Een 2,5Ah batterij zou in een uur volledig geladen moeten zijn. Onze 5Ah PWRCORE 40 batterij doet er wat langer over en zit zo rond de twee uur om volledig op te laden. Daarbij moet ik wel toegeven dat we het niet exact hebben getimed. Hoe dan ook verloopt het laden snel genoeg om vlot aan de slag te kunnen met je tuinklus wanneer je met een lege batterij zit. Heel veel anders verwachten we natuurlijk ook niet.

Conclusie Skil PWRjump oplader

Echt heel spannend is de conclusie bij deze Skil Auto PWRjump oplader 40v Max natuurlijk niet. De lader doet wat hij moet doen op de snelheid die Skil heeft opgegeven. We zijn heel blij dat we hem kunnen ophangen. Iets dat we bijvoorbeeld missen bij het dubbele 18v laadplateau van Makita. Dat scheelt gewoon heel veel ruimte in je klusschuur of klusbus. Met andere woorden, we hebben niks negatiefs te melden over deze lader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.