Logo GadgetGear.nl
Disney Illusion Island doosje
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Disney Illusion Island

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Nintendo Disney Illusion Island met 4 sterren.

THE GOOD

  • Speelt lekker gemakkelijk
  • Ziet er geweldig uit
  • Veel replaywaarde in de levels

THE BAD

  • 2-player is matig uitgewerkt
  • In een werkdag uit te spelen

Wie fan is van de klassieke Disney tekenstijlen en niet kan wachten tot Super Mario Wonder uit komt, heeft met Disney Illusion Island een fantastische alternatief.

Na vele Kingdom Hearts titels is het alweer een tijdje geleden dat Disney met een platformer kwam. Iets dat best raar is, daar Disney jaren geleden bij vrijwel iedere animatiefilm een bijbehorende platformer op de markt bracht. Denk bijvoorbeeld aan Aladin en The Lion King. Bovendien lenen veel Disney franchises zich prima voor goede platformers… okay, daar zit misschien ook het probleem. Hoewel Disney met name in de 16-bit tijd echt wel sterke releases wist neer te zetten, zwakte dat met de bulk releaes in de PC tijd wel wat af.

In Illusion Island reis je af naar Monoth, waar de Hokuns leven. Een bijzondere wereld waar Mickey en zijn vrienden op zoek moeten naar drie magische boeken. Zonder die drie magische boeken ziet de toekomst van de Hokuns er naar uit. Een eenvoudig, maar echt heel prima verhaal voor deze titel.

Daar staat tegenover dat Disney Illusion Island echt geweldig mooi is om te spelen. De titel voelt echt aan alsof je speelt een tekenfilm. Hulde voor de vormgevers die erin zijn geslaagd om ieder deel van de game echt uniek vorm te geven met prachtige en vaak humoristische details.

In tegenstelling tot de klassieke platformers van Disney, is deze non-lineair opgebouwd. Een moeilijk woord voor dat het pad door de levels niet vastligt. Sommige delen komen pas beschikbaar wanneer je bepaalde upgrades weet te krijgen. Hierdoor krijgen de levels een enorme replay waarde omdat er toch altijd weer nieuwe dingen te ontdekken zijn. Maar wie vooral door wilt spelen, krijgt voldoende aanwijzingen voor de snelste route door het spel. Voor de jongere speler stikt het van de checkpoints, dus echt afgaan doe je niet in de titel. Leuk detail is dat je aan het begin van een level zelf kunt kiezen met hoeveel hartjes je start, net als bij enkele oude platformers om op die manier meer controle te krijgen over de moeilijkheid.

Waar Disney Illusion Island echt een andere weg op slaat dan andere platformers, zijn de tegenspelers die je onderweg tegenkomt. Je kunt geen enkele tegenstander verslaan. Je zal dus altijd ervoor moeten kiezen om deze te ontwijken, wat toch een wat andere speelstijl van je vraagt dan je in eerste instantie wellicht verwacht.

Hoewel de single-player variant van de game echt geweldig is, kun je ook met z’n tweeën spelen. De camera is dan wel wat minder vergevensgezind, daar die alleen speler 1 volgt. Hierdoor kan speler 2 wat last hebben om net zo lekker mee te bewegen. Vooral wanneer deze qua tempo echt een stuk vlotter of juist trager speelt dan speler 1.

Conclusie: Disney Illusion Island

Eindelijk hebben we weer een toffe platformer vanuit Disney. Hoewel Disney Illusion Islang zeker niet heel ingewikkeld is, levert hij veel meer plezier op dan de gemiddelde Disneyfilm de laatste jaren doet. Hoewel de game vlot door te spelen is, is er voldoende reden om nog eens terug te keren naar gespeelde levels, door de vele details en nieuwe stukken die je kunt ontdekken. Deze titel is wat dat betreft echt een fijne verrassing deze vakantieperiode.

Disney Illusion Island kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.